despre noi

din 1961

Activitatea firmei are începutul încă din anul 1961 când într-o perioadă grea, din cauza lipsei de căldură și a energiei electrice din locuințe din cauza politicii guvernului aflat la putere, ing. Farkas Iuliu și tatăl sau s-au hotărât să construiască pentru ei o centrală termică cu arzător. În anii ce au urmat ei au fost rugați de mulți oameni din toată țara care au văzut centrala să construiască și pentru ei centrale termice identice cu a lor. Ca urmare a luat ființă un mic atelier cu doar câțiva oameni care funcționa în cadrul Cooperativei de Consum Săcele. Până în 1989 atelierul condus de ing. Farcas a produs și montat peste 3000 de centrale termice pe combustibil lichid, solid sau gazos, arzătoare și boilere aducând căldură în casele și inimile multor oameni. Afacerea a tot crescut, cazanele în special au devenit cunoscute în România sub numele de cazane Farcas sau Termofarc fiind apreciate pentru fiabilitatea lor. Sunt cazane Farcas Termofarc care functioneaza de peste 25 de ani fara defectiuni și în prezent.

După căderea regimului comunist fabrica a fost privatizată în anul 1994 sub numele de Termofarc, fiind prima firmă cu capital integral românesc având ca domeniu de activitate producția de centrale termice și echipamente auxiliare. În acest moment fabrica dispune de 6000 metri pătrati spațiu de producție și utilaje cu comandă numerică de ultimă generație, compania axându-se în special pe producția centralelor termice cu combustibil solid (lemn, carbune, rumegus, peleti) fiind lider printre producătorii interni de echipamente pentru încălzire prin diversitatea, calitatea produselor și inovațiilor aduse produselor.

Produsele sunt proiectate de specialiștii firmei și sunt supuse la teste riguroase atât la laboratorul firmei cât și la laboratoare avizate I.S.C.I.R. în vederea omologării lor. Produsele care trec de aceste teste și sunt fabricate în serie, în cadrul procesului de fabricație sunt testate individual în diferite stadii de producție.Ca servicii în domeniul de echipamente termice fie ele de import sau produs propriu, compania oferă proiectarea instalației, montajul, punerea în funcțiune, întreținerea și servisarea acestora.

Termofarc si-a diversificat activitatea prin înființarea de alte divizii de producție și import cum ar fi: confecții metalice, hale și corturi, porți, balustrade, usi de garaj și industriale, tâmplărie aluminiu, depozite pentru cereale, silozuri, utilaje agricole si zootehnice, utilaje de construcții si semiremorci transport rutier.

Tradiția fabricării cazanelor a fost continuată sub numele de Termofarc conducerea firmei fiind acum la a 3-a generație din familia Farcas.

 

Din afacerile grupului

(click pe imagine pentru a vizita pagina)

www.termofarc.ro

Fabrica de cazane pe lemne, cazane pe peleti, cazane pe rumegus

www.tf-silo.ro

Silozuri de cereale, transportoare, uscatoare

www.tf-utilaje.ro

Import si vanzare de utilaje agricole, zootehnice, constructii, ridicare-manipulare, gospodarire, semiremorci rutiere, generatoare de curent

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu utilizarea acestora. Mai multe info..